Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásah - 06/2022

11.4.2022 Dřevohostice - Požár, nízké budovy

article preview

V pondělí 11.dubna 2022 v 6:45 je jednotka vyslána k údajnému požáru domu na ulic Novosady. Na místo události vyjíždíme s technikou TATRA 815 CAS 30 v počtu 1+5 za 5 minut od vyhlášení poplachu. Cestou k místu události byl již pozorován mohutný dým. Po příjezdu a následném průzkumu byl zjištěn požár ve dvoře rodinného domu, kde hořely přístavky s různým naskladněným materiálem a kůlny s dřevem. Pro rychlý zásah byl natažen nízkotlaký proud, jelikož se požár začínal šířit do průjezdu domu. Zároveň naší členové začali ochlazovat za pomoci 1 proudu C sousední dům. Následně po příjezdu dalších jednotek HZS a JSDH byly nataženy další dopravní vedení a útočné proudy. Celkově bylo nasazeno 5 proudů C. Po celou dobu členové zasahovali v dýchací technice. Kvůli intenzivnímu hašení bylo potřeba na místě události velké množství hasební vody, proto byla nejprve voda dodávána z blízkého hydrantu, ale kvůli nízkému tlaku bylo později zřízeno naší jednotkou čerpací stanoviště na rybníku Dračka. Po lokalizaci požáru muselo být požářiště důkladně prolito vodou. Následně VZ ohlásil likvidaci požáru a jednotky se po 3 hodinách postupně začaly vracet zpět na své základny. 
Naše jednotka ale na místě zůstala a začala pomáhat s úklidem ohořelých věcí a demolicí některých přístavků. Ohořelý materiál byl vyvážen před dům do přistavených kontejnerů. Postupně se od ranních hodin vystřídalo na místě zásahu z našeho sboru celkem 15 chlapů. Naše výpomoc byla ukončena v 18:00. Tímto pro nás ale práce nekončila, jelikož bylo potřeba umýt techniku a vybavení, aby bylo vše připraveno na případný další zásah.
Je potřeba také poděkovat kolemjdoucím, kteří ještě před příjezdem naší jednotky velmi pohotově vytlačili osobní automobil z průjezdu a pomohli obyvatelce domu ven z objektu. 

Zasahující jednotky: HZS stanice Přerov, HZS stanice Bystřice p. H., SDH Dřevohostice, SDH Bystřice p. H.